Guides

5 klasisske luksus accessories du skal være på udkig efter

Mode er konstant i udvikling, men i de seneste år har det hurtigt bevæget sig mod det store spørgsmål - hvordan kan vi skubbe branchen og kunderne i retning af bæredygtighed? En af de bedste måder at træffe mere bæredygtige valg på som shopper er - hvis du vælger at købe, så invester i tidløshed og holdbarhed. Og det betyder ikke, at man skal købe nyt - tidløshed findes i mange second hand varer!

Et tørklæde af kashmir


Hvis du er en af dem, der lægger mærke til, hvad dit strik er lavet af, så er du ligesom mig. Du tjekker altid indholdet af en strik! Og hvis du ikke gør det, kan jeg varmt anbefale, at du begynder at gøre det. Når der er kashmir i et produkt, vil det være silkeblødt som intet andet! Kashmir er en luksuriøs og blød naturfiber, der er lavet af kashmirgedernes fine underuld. Og den er kendt for sin exceptionelle blødhed, varme og lethed.


Et brugt Kashmir-tørklæde er måske ikke den første idé, man får når man er ude og shoppe - det er en klassiker, og man kan blive fristet til at købe et som nyt. Men man kan blive overrasket over, hvor mange af dem der cirkulerer rundt på secondhand markedet. Mange af dem er virkelig lavet med god kvalitet. Når du køber dit Kashmir-tørklæder brugt, ser du også med det samme, hvordan stoffet ser ud efter lidt brug. Hvis det er pænt, bliver det nok ved med at være det. Og så er der jo altid den ekstra fordel ved at få det til en rigtig god pris

Cashmere Dior scarf
Collectors cage

Bottega Veneta Intrecciato håndtaske


Hvor mange forskellige måder at håndtere læder på kan du komme i tanke om, når det gælder håndtasker? Intervenerende læderstrimler er nok en, vi alle har set! Men vidste du, hvem der gjorde det berømt som en signatur? Det var Bottega Veneta.

Intrecciato-håndtaskerne findes i forskellige former og størrelser og er populære håndtasker at kigge efter, når man shopper samlerhåndtasker. Det er mærkets klassiske og genkendelige stil. Taskens læder er altid omhyggeligt vævet i et karakteristisk mønster, der skaber et tidløst og elegant look. Da mærket er kendt for sit håndværk og sin sans for detaljer, samt for at bruge materialer af høj kvalitet i produktionen af deres tasker, ældes disse lædertasker med ynde.


Hvis du leder efter måder at style din Intrecciato-håndtaske på, er det tid til at rejse tilbage til 2001 og gense Legally Blonde, hvor Elle Woods (spillet af Reese Witherspoon) bærer en i sit helt lyserøde outfit!

Vil du købe en autentisk Bottega Veneta-taske? klik her

Green Bottega Veneta bag
Collectors cage

Versace Biggie solbriller


Designersolbriller er generelt en god ting at købe brugt. Mange af de supercool styles er alligevel fra tidligere år!


Versace Biggie solbriller er en af disse stilarter. Denne berygtede stil blev gjort populær af rapperen Notorious B.I.G. i hans udgivelse af Hypnotize i 1997. En absolut perle af en sang, forresten! De var ikke på markedet i et stykke tid, men Versace bragte dem tilbage i 2018 med henblik på en relancering. Den gode nyhed er, at mange af disse solbriller nu kan findes som pre-loved! Selvom den klassiske stil kommer i sort med en gylden Medusa på siderne, kan du finde dem i en række forskellige størrelser og farver!

Versace Biggie sunglasses
Collectors cage

Gucci-bæltet


Det kan ikke blive mere ikonisk end Gucci-bæltet med dobbelt-G-logoet. Guccis første bælte nogensinde blev lavet i 1964, en æra, der startede logomanien i moden. Det er ikke alles kop te at bære store logoer, men dobbelt-G-symbolet er en meget mere diskret måde at bære et logo på. Og det er en klassiker. Da der er gået en del tid siden 1964, er disse bælter værd at jagte som pre-loved. Selvfølgelig er mange af dem også fra de senere år. Selvom det ikoniske bælte med dobbelt-G-logo ofte ses som et statussymbol for mange, bidrager det slanke design og de materialer af høj kvalitet, der bruges i disse bælter, til deres popularitet.


Et par højtaljede jeans og et læderbælte til en hvid skjorte er trods alt en meget klassisk styling. Så hvis du alligevel skal bruge et bælte, kan du lige så godt finde et ikonisk et af slagsen

Gucci belt

Dior-saddle bag


Diors saddle bag er endnu en ikonisk taske, som enhver samler af designertasker vil elske. Det, der er særligt godt ved denne taske, er, at den er virkelig alsidig at bære. Den kan nemt styles med både afslappet og formelt tøj, og den vil med lethed løfte looket!


I øjeblikket har genoplivningen af 90'ernes modetrends især bragt Dior Saddle Bag tilbage i rampelyset og appellerer til dem, der søger et nostalgisk, men alligevel moderne tilbehør. Selvfølgelig bidrager håndværket og kvaliteten, der er forbundet med Dior-mærket, til dens ønskværdighed, hvilket gør det til et eftertragtet stykke i modeverdenen.


Her er en liste med ideer til, hvordan du kan komme i gang med at investere i tidløst luksustilbehør. Det, der er særligt spændende ved pre-looved ikongenstande, er, at mange af dem bærer på historier fra fortiden. Samtidig passer de perfekt ind i det moderne samfund. Uanset om du kun lige er begyndt på din secondhand-rejse, eller du allerede er professionel, håber jeg, at jeg har inspireret dig til at se nærmere på de muligheder, der ligger i at træffe mere bevidste valg.


Se vores kollektion af Dior sadeltasker her

Dior saddle bag
Collectors cage

Dette blogindlæg er lavet i samarbejde med Mirjam Kristian, grundlægger af Way things form.

Tjek hendes side for flere tips om secondhand-shopping og bæredygtig mode.

Matilde Stadager Luxury bag expert and writer

Meet the Author


Matilde Stadager - Luxury Bag Expert & Writer 


Matilde Stadager is an expert in the world of high-end and fashion bags. With a great sense of the current trends, she has been a shopping advisor for clients of Collectors Cage for years. Her many years of experience includes doing authentication of products & sourcing designer bags. Matilde knows a lot about the history of the different fashion houses, and bag models. In her writings she shares all her experience with the readers.

Lav en kommentar

Alle kommentarer bliver godkendt før de bliver vist