Repair & Care

Sådan renser du en Louis Vuitton-taske: Din ultimative guide

Louis Vuitton-tasker er kendt for deres luksusmaterialer og høje kvalitet. Men selv de bedste materialer, kan blive plettet.


Hvis du har brug for at rengøre en Louis Vuitton-taske uden at beskadige de sarte materialer, så følg vores trin-for-trin-guide.


Vi giver praktiske råd til at holde din LV-taske så god som ny. 

Det vigtigste at tage med fra denne guide:

Guide til forberedelser før rengøring.

Trin-for-trin guide til behandling af vandmærker eller pletter, falmning, ridser, anløbning af hardware, revner og meget andet almindelige slidtage.

Efterrengøring og forebyggelse af fremtidige skader på din LV-taske

A louis vuitton vintage bag
@collectorscage

Rengøringsforberedelser til din Louis Vuitton-taske

Begynd rengøringsprocessen, når disse trin er gennemført. For at forberede rengøringen skal du sikre dig, at taskens materialer er identificeret, og at de specifikke områder, der kræver rengøring, er lokaliseret, og at eventuelle pletter eller plamager er fundet.


Når man har at gøre med vegetabilsk garvet kolæder, som er et materiale, der ofte bruges i Louis Vuitton-tasker, er det vigtigt at følge disse procedurer for at sikre, at alle pletter og skjolder behandles korrekt. Det bidrager i høj grad til at bevare taskens udseende og tilstand.

Forberedelser til rengøring af din Louis Vuitton-taske. Denne guide hjælper dig med at identificere materialerne i din taske.

For at sikre, at du anvender de rigtige rengøringsteknikker, er det vigtigt at kende materialerne i din Louis Vuitton-taske. Louis Vuitton-tasker er typisk fremstillet af en række forskellige materialer, herunder:


 • Epi-læder
 • Kalveskind
 • Kanvas Belagt lærred
 • 'Coated' canvas/lærred
 • Louis Vuitton læder
 • Louis Vuitton Vachetta-læder


Den bedste måde at identificere materialet i din taske på er at Google taskens model navn efterfulgt af "materiale" og finde relevante hjemmesider, der oplyser om materialet i din specifikke model.

Different Louis Vuitton material
Image from CollectorsCage

Trin-for-trin rengøringsvejledning til Louis Vuitton-tasker

Rengøring af din Louis Vuitton-taske kræver en omhyggelig og grundig tilgang. Denne guide vil lede dig gennem trin-for-trin processen med at rengøre forskellige dele af din dyrebare taske, herunder:

 • Vachetta læder
 • LV Canvas
 • LV Canvas
 • Remme og håndtag
 • Hardware


Denne detaljerede guide har til formål at hjælpe dig med at rengøre din taske effektivt, så den bevarer sit udseende og sin værdi.

Sådan renser du Louis Vuitton vachetta-læder

Louis Vuitton-tasker bruger ofte Vachetta-læder, som er sart og kræver særlig opmærksomhed. For at rengøre denne type læder skal du bruge en let fugtet MagicEraser og gnide forsigtigt på overfladen. Undgå at skrubbe for hårdt, da det kan beskadige læderet.


Til regelmæssig pleje og rengøring kan du bruge læderservietter og ‘conditioner’. Brug en tør MagicEraser til genstridige pletter.


Vachetta-læder er sart og bør ikke rengøres for ofte. Hyppig rengøring kan tilføje patina til læderet og få det til at blive mørkere med tiden.


Det anbefales at vente med at rengøre LV vachetta-læder, til pletter eller skjolder er synlige på afstand. 


Eksempler på, hvornår man bør foretage en grundig rengøring, kan ses på billederne nedenfor.

Before and after of cleaning vachetta leather Louis Vuitton

Sådan rengør du Louis Vuittons remme og håndtag

Det er vigtigt at rengøre taskens stropper og håndtag regelmæssigt, ligesom du ville rengøre selve Louis Vuitton-tasken. Til almindelige pletter kan du bruge babyservietter eller vandbaserede servietter uden alkohol til forsigtigt at gnide dem væk. Til overfladepletter kan en blød, fugtig klud også være effektiv.


Hvis du finder blækpletter på stropperne eller håndtagene, kan du prøve at bruge hårspray på en vatpind til forsigtigt at fjerne dem.


Det er en god idé at vente med at rengøre dine LV-stropper og -håndtag, til du kan se, at læderet skinner. Hvis dit Louis Vuitton-læder har en mat finish, betyder det, at det for nylig er blevet rengjort, så du bør vente med at rengøre det. Hyppig rengøring kan få læderet til at tørre ud og revne.

Before and after cleaning Louis Vuitton straps

Sådan renser du Louis Vuitton 'Canvas'

Når du skal i gang med at rense dit LV-lærred, er det vigtigt at forstå, hvilket materiale det er lavet af.


Louis Vuitton-produkter bruger et lærredsmateriale lavet af 100% bomuld belagt med polyvinylchlorid i stedet for ægte læder.


For at rengøre lærredet skal du bruge babyservietter eller lidt sæbevand for at undgå at beskadige det.


Husk altid at bruge vandbaserede rengøringsmidler, når du rengør taskens lærredsdel for at undgå at beskadige materialet.

Overfladerensning af Louis Vuitton-lærred

Det første trin i rengøringen af din Louis Vuitton-lædertaske er at udføre en generel overfladerensning. For at rengøre en Louis Vuitton Monogram Canvas er det tilrådeligt at: 1. Brug en fugtig klud og lidt sæbevand til at tørre overfladen forsigtigt af.
 2. Til mere markante pletter  kan du lave en mild rengøringsopløsning ved at blande en lille smule flydende sæbe eller et specialrengøringsmiddel til poser med vand.
 3. Brug af skrappe kemikalier eller slibende materialer kan beskadige taskens overflade og bør undgås.
Before and after cleaning Louis Vuitton canvas

Vedligeholdelse af hardware og lynlåse

Din Louis Vuitton-taskes hardware og lynlåse kræver også vedligeholdelse for at holde dem i topform. For at rengøre Louis Vuitton-lynlåse kan du:


 1. Påfør et lag metalpolish med en vatpind.
 2. Vent et minut ved kraftig anløbning.
 3. Gnid forsigtigt for at løsne aflejringerne.
 4. Brug en blød poleringsklud til at tørre af med.

Til hardware kan du bruge enhver velkendt og kvalitets Metal Polish Cream til at genoprette deres glans og fjerne anløbning.


Cleaning Louis Vuitton hardware

Pleje efter rengøring

Det er vigtigt at følge de rette plejeprocedurer efter rengøringen for at bevare taskens tilstand. Det indebærer at tørre og opbevare tasken korrekt samt at udføre regelmæssig vedligeholdelse.


Ved at følge disse trin kan du forlænge din taskes levetid og bevare dens uberørte udseende.

Tørring og opbevaring af din taske

Når du har rengjort din Louis Vuitton-taske, er det vigtigt at tørre den ordentligt, før du opbevarer den. Tør først tasken grundigt af med et håndklæde. Lad derefter tasken lufttørre naturligt, væk fra varmekilder som f.eks. radiatorer.


Det anbefales også at opbevare tasken væk fra direkte sollys, da eksponering for sollys kan få farven til at falme eller patinere.


Det anbefales, at du opbevarer din taske i støvposen eller en blød, åndbar stofpose, når den ikke er i brug. Du bør også overveje at bruge syrefrit silkepapir i museumskvalitet som fyld, så den bevarer sin form.

Preserve shape of your Louis Vuitton bag

Tips til regelmæssig vedligeholdelse

For at bevare kvaliteten af din Louis Vuitton-taske er det vigtigt med regelmæssig vedligeholdelse. Rengør din taske efter behov med en blød, fugtig klud med lidt sæbevand til lædertasker.


For PVC-tasker skal du undgå at bruge babyservietter på grund af potentiel kemisk skade og i stedet bruge en fugtig blød klud.


Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse med en fnugfri blød klud hjælper med at forhindre snavs, pletter og forurenende stoffer i at forårsage skader og dermed bevare taskens udseende og markedsværdi.

Vigtigheden af korrekt pleje

Vedligeholdelse og pleje af din Louis Vuitton-taske handler om mere end blot at holde den ren. Det handler om at bevare dens iboende værdi og fantastiske udseende.


Regelmæssig vedligeholdelse er afgørende for at forebygge almindelige problemer som pletter og mørkere læder, og dermed bevare taskens tilstand og levetid.


Ved konsekvent at implementere vedligeholdelsesrutiner og forhindre forsømmelse kan du beskytte værdien og den æstetiske appel af din designertaske, så den kan være et værdsat tilbehør i mange år fremover.

Sådan håndterer du almindelig slitage på Louis Vuitton-tasker

Selv om du gør dit bedste for at passe på din smukke taske, er det næsten uundgåeligt, at den bliver slidt med tiden. Dette afsnit guider dig til, hvordan du tackler almindelige problemer som f.eks:


 • Ridser
 • Pletter
 • falmning
 • Oxydering af hardware detaljer

Ved at forstå disse problemer og vide, hvordan du håndterer dem, kan du forlænge levetiden for din taske/pung og bevare dens uberørte tilstand.

Typiske skader og problemer (ridser, pletter, falmning, anløbning af hardware).

Almindelige former for skader på Louis Vuitton-tasker omfatter:


 • Ridser i posen Revner i posen
 • Monogramlærredet revner, når det udsættes for sol og tørhed i længere tid.
 •  Skrammet eller ridset hardware
 • Vachetta-læder, der tørrer ud og krakelerer
 • Anløbning af hardware, som er et resultat af en oxidationsreaktion med luften, der er iboende i metallet.

Hvis du forstår disse problemer, vil det hjælpe dig med at forebygge dem og holde din taske i topform.

Wear and tear on Louis Vuitton bags

Hvordan disse problemer påvirker taskernes værdi og udseende.

For at bevare kvaliteten af din Louis Vuitton-taske er det vigtigt med regelmæssig vedligeholdelse. Rengør din taske efter behov med en blød, fugtig klud med lidt sæbevand til lædertasker.


For PVC-tasker skal du undgå at bruge babyservietter på grund af potentiel kemisk skade og i stedet bruge en fugtig blød klud.


Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse med en fnugfri blød klud hjælper med at forhindre snavs, pletter og forurenende stoffer i at forårsage skader og dermed bevare taskens udseende og markedsværdi.

Opbevaringstips til at bevare taskens form og materialeintegritet

Korrekt opbevaring kan i høj grad bevare formen og materialeintegriteten på din Louis Vuitton-taske. For at bevare dens form skal du opbevare den som følger:


 • For at undgå overfyldning skal du opbevare tasken lodret på hylder eller i kasser. 
 • Brug en bundform eller fyld den med luftpuder for at bevare dens form. 
 • Opbevar helst tasken i den medfølgende støvpose af filt for at beskytte den mod støv og ridser. 
 • Undgå at hænge den op i længere tid, og opbevar den på et køligt, tørt sted væk fra direkte sollys.

Det er vigtigt at følge disse vedligeholdelsestips for at bevare kvaliteten af din taske i mange år.

Forebyggende foranstaltninger for lang levetid

Det er vigtigt at forebygge for at forlænge levetiden på din bagage. Det er også vigtigt at vedligeholde og rengøre den ordentligt.


I dette afsnit finder du gode råd til daglig brug og opbevaring, som reducerer slitage og forlænger din taskes levetid.

Bedste praksis for daglig brug for at minimere slitage.

For at reducere sliddet på din Louis Vuitton-taske er der et par tips, du kan bruge. Blandt dem er:


 • Undgå at pakke tasken for fuld, 
 • Hold afstand til skarpe eller slibende genstande.
 • Hold afstand til vand og stærke stoffer.

Hvis du bruger dine mange tasker skiftevis kan det også være med til at spare på slitage.

Vigtigheden af at beskytte dine lædertasker mod udtørring

På grund af sin "levende" natur vil læder med tiden tørre ud. Det er afgørende at bevare fugtindholdet i Louis Vuittons vachetta-læder.


Selvom der er andre måder at holde din taske fugtig på, anbefaler vi på det kraftigste at anvende lædervoks mindst en gang om året - eller oftere, hvis du bemærker symptomer på tørhed på læderoverfladen.


Desuden vil for meget brug af vaskemiddel eller vand til at fjerne pletter og andre materialer udtørre læderet. For at forhindre dette skal du altid behandle tasken med lædervoks kort efter rengøringen.


Se billeder af typiske problemer med udtørring af læder nedenfor. Hvis du ignorerer dette, vil læderet til sidst "revne", og din taske vil tage skade på lang sigt.

before and after leather treatment

Professionel pleje og reparation

På trods af din egen bedste indsats kan du få brug for professionel hjælp til at rengøre eller reparere dine luksustasker.


Det kan være på grund af meget snavs eller pletter, ødelagte lynlåse eller andre problemer, du ikke selv kan løse.


Du kan finde ud af, hvor og hvornår du kan få professionel hjælp til din Louis Vuitton-håndtaske i dette afsnit.

Hvornår skal du søge professionel hjælp?

Når det handler om at rengøre eller reparere dine yndlingstasker, er der flere situationer, hvor det anbefales at få eksperthjælp.


Det kan være på tide at overveje at hyre en professionel renser, hvis din forebyggende pleje og rutinemæssige vedligeholdelse ikke holder tasken i pletfri form, eller hvis den er meget snavset eller misfarvet.


På samme måde kan det være vigtigt at søge professionel reparation, hvis der er defekter som følge af hyppig brug, såsom afskallede håndtag eller andre tydelige tegn på slitage.

Where to repair your Louis Vuitton bag

Hvor kan man søge professionel hjælp?

Hvis du indser, at du har brug for ekspertrengøring eller reparation af dit Louis Vuitton-læder, er der et par forskellige metoder til rådighed.

Louis Vuittons egen reparationspolitik:

Officiel Louis Vuitton-reparationsservice, som kan omfatte rengøring og restaurering, er tilgængelig i deres butikker.


I modsætning til mange andre modemærker kræver Louis Vuitton ikke en købskvittering for at være berettiget til at bruge deres reparationsservice. Vær dog opmærksom på, at de kun reparerer ægte varer.


Louis Vuitton er kendt for at tilbyde en utrolig kundevenlig reparationsservice. De tilbyder en bred vifte af reparationer, fra mindre reparationer som udskiftning af håndtag og lynlåse til mere komplicerede reparationer som udskiftning af en hel taske eller pung.


Vær opmærksom på, at større udskiftninger ofte kræver flere ugers fremstilling og forsendelse til fabrikken.

Hvad er Louis Vuittons reparationstid?

Afhængigt af typen og graden af de nødvendige reparationer kan leveringstiden for en reparation af en designertaske variere meget. Mindre problemer kan løses ret hurtigt, men mere komplicerede reparationer kan tage længere tid.


Vi anbefaler, at du tager din taske med til din lokale Louis Vuitton-butik for at få et estimat på reparationstiden.

Hvor meget koster det at reparere en LV-taske?

Afhængigt af hvilken reparation, der kræves, taskens størrelse og materiale, kan prisen for at reparere en LV-taske variere betydeligt. Følgende er nogle cirkatal for typiske reparationstyper:


 • 180$ for at udskifte lynlåsen
 • Udskiftning af håndtag, 150$ pr. håndtag
 • Udskiftning af en lille rem til 150$ pr. stk.
 • udskiftning af en stor rem til 250$ pr. stk.
 • 350$ for at udskifte foret
 • Udskiftning af hardware: 50$
 • ‘pipe’ reparation: 250$
   

Husk, at dette kun er estimater baseret på vores og andre kunders erfaringer; omkostningerne kan variere afhængigt af taskens størrelse, stil og hvilken LV butik du besøger.

Hvordan får man repareret sin taske hos Louis Vuitton?

Louis Vuitton tilbyder flere procedurer til reparation af tasker. Disse omfatter:


Via en app tilbyder Louis Vuitton online reparationsservice. Efter en personlig konsultation med en Care Expert for at vurdere skaden på din taske, kan du sende den ind til reparation. De returnerer tasken til dig, når den er blevet repareret.


Du kan gå til en Louis Vuitton-butik, og de vil afgøre, hvad der skal repareres. De kan enten reparere din taske i butikken eller sende den til deres reparationscenter, hvor den vil blive repareret, afhængigt af den nøjagtige skade, du havde.

Reparationstjenester, der tilbydes af lokale skomagere, skræddere og lignende lokale virksomheder:

Når du leder efter en skomager til at reparere din taske, er det vigtigt at vurdere skomagerens ekspertise med forskellige materialer. En gennemgang af firmaets anmeldelser vil hjælpe dig med at få et overblik over om de er den rette skomager at benytte sig af.


Vær altid sikker på, at dine forventninger stemmer overens med, hvordan din taske skal repareres, f.eks. hvis store Louis Vuitton-læderdele skal udskiftes.


En ikke-Louis Vuitton-reparation, hvor en stor del af tasken udskiftes med uoriginale Louis Vuitton-læderkomponenter, kan påvirke taskens ægtehed, i Louis Vuitton's øgne - hvilket kan betyde at du ikke fremover kan få den repararet hos dem direkte.

Shop vores Louis Vuitton udvalg her

Konklusion

Denne guide giver et omfattende overblik over, hvordan man renser og vedligeholder en Louis Vuitton-taske korrekt.


Fra at identificere og forberede tasken til rengøring, gennem rengøringsprocessen, til pleje efter rengøring og regelmæssig vedligeholdelse, spiller hvert trin en afgørende rolle for at bevare taskens værdi og bevare dens uberørte tilstand.


Ved at følge disse trin og implementere forebyggende foranstaltninger kan du sikre, at din yndlingstaske forbliver et elsket tilbehør i mange år fremover.

Ofte stillede spørgsmål om rengøring af en Louis Vuitton-taske

Selv med en omfattende rengøringsvejledning kan der stadig være spørgsmål om rengøring og vedligeholdelse af en LV-taske. Her er nogle ofte stillede spørgsmål og deres svar for at hjælpe dig videre.

Hvad kan jeg bruge til at rengøre min Louis Vuitton-taske?

Følgende bør bruges til at rengøre din taske:

- Bløde mikrofiberklude til finere rengøring

- En ruskindsbørste til at fjerne små pletter eller snavs.

- Andre gode valg omfatter forskellige former for lædervoks eller endda Lexol.

- Hold dig fra rengøringsmidler, der indeholder olier, blegemiddel eller blegende lotion, da de kan skade tasken.

Kan man putte en Louis Vuitton-taske i vaskemaskinen?

Nej, det anbefales ikke at vaske en Louis Vuitton-taske i en vaskemaskine, da det kan resultere i skader. Til Louis Vuitton-lædertasker kan du i stedet bruge et blidt, fugtigt håndklæde og mildt sæbevand til at rengøre tasken.

Da babyservietter kan forårsage kemiske skader på PVC-tasker, anbefales det at bruge en våd klud i stedet for babyservietter.

Kan Louis Vuitton reparere min taske gratis?

Politik for Louis Vuitton-reparationer:

- Gratis reparationer tilbydes ikke på regelmæssig basis.

- Hvis en produktionsfejl viser sig at være årsagen, betales reparationsomkostningerne typisk.

- Ingen garanti på lædervarer.

- Hvis problemet stammer fra udførelsen af varen, kan der tilbydes gratis reparation eller erstatningsmuligheder.

Kan man 'dry clean' en Louis Vuitton?

Renseri anbefales ikke til Louis Vuitton-tasker på grund af den potentielle risiko for at beskadige læderet eller læderbeklædte dele og kompromittere naturlige ufuldkommenheder på tasken ved brug af kommercielle rengøringsmidler. Du kan dog rengøre din taske derhjemme med en blød, fugtig klud med lidt sæbevand til lædertasker.

Matilde Stadager Luxury bag expert and writer

Meet the Author


Matilde Stadager - Luxury Bag Expert & Writer 


Matilde Stadager is an expert in the world of high-end and fashion bags. With a great sense of the current trends, she has been a shopping advisor for clients of Collectors Cage for years. Her many years of experience includes doing authentication of products & sourcing designer bags. Matilde knows a lot about the history of the different fashion houses, and bag models. In her writings she shares all her experience with the readers.

Kommentarer

2 kommentarer

Excellent information, I’ve always been told not to use anything on you bag

Juanita Lundy

Top of one of my Louis is cracked. My favorite. It is the one that has the side where you can put water off phone.

Jo Ann Betts

Lav en kommentar

Alle kommentarer bliver godkendt før de bliver vist